++ تخت سلیمان آثاردوره ساسانیان ودوره مغول - ایران گردی+تصاویر×روی تبلیغات کلیک کنید تشکر
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوندِ سبحان، شخصِ بلندْ آرزویِ بدکار را دشمن می دارد . [امام علی علیه السلام]
 
دوشنبه 93 آبان 5 , ساعت 2:49 صبح

کوهی در ایران که حضرت سلیمان جن ها را در آن زندانی می کرد!!

مجموعه تخت سلیمان در سال 1382 به عنوان چهارمین اثر باستانی ایران در یونسکو ثبت شد.
تخت سلیمان یا شهر گنجک (شیز) در 45 کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب در دره سرسبز در بلندی 3000 متری، سرشار از جاذبه‌های کم نظیر طبیعی- تاریخی واقع شده و قله 3200 متری بلقیس هم در آنجا قرار دارد.
ویرانه‌های بجا مانده از آتشکده آذرگُشنَسب یا آذرگشسب؛آتشکده پادشاهان و جنگاوران در اطراف دریاچه ای همیشه جوشان و زیبا با دریاچه‌ای به عمق حدود 120متر، روی صخره ای سنگی ناشی از رسوبات آهکی دریاچه، میان برج و باروی سنگی، آثار معماری خاص مانند چهار طاقی آتشکده و سازه های آیینی،نیایشگاه آناهیتا،کاخ‌های دوران ساسانی و ساختمان‌هایی مربوط به پادشاهان ایلخانی قرار دارد.
قدمت این منطقه از نظر حضور انسان‌ها در آن به 3 هزار سال قبل می‌رسد.این منطقه به عنوان چهارمین اثر ایرانی در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
در این مجموعه بی نظیر تاریخی آثاری از اوایل دوره ساسانی تا دوره ایلخانان مغول شناسایی شده است.
روند شکل گیری کوه‌های رسوبی در منطقه تخت سلیمان روندی طبیعی،مربوط به شکل خاص زمین و نوع املاح موجود در آب چشمه های منطقه است.
این منطقه شهری است که بنا به نوشته های کهن، زادگاه زرتشت است. گیتا نویسان عرب آن را «شیز» گفته اند.گذشته نگاران رومی و یونانی «گزکا» نوشته اند و حمدالله مستوفی آن را به زبان مغولان «ستوریق» نامیده است. امروزه تمام این اثر را تخت سلیمان می‌نامند.
آب دریاچه ی سحرآمیز و باشکوه تخت سلیمان در همه فصل‌های سال یکسان است و کسی نمی تواند به عمق آن دست پیدا کند.
مجموعه تخت سلیمان در سال 1382 به عنوان چهارمین اثر باستانی ایران در یونسکو ثبت شد و پس از ثبت پرسپولیس، نیایشگاه چغازنبیل و میدان نقش جهان اصفهان در سال 1358 سکوت ایران را شکست.
در فاصله 20 کیلومتری تخت سلیمان  دریاچه ای سحرآمیز  وجود دارد که جزیره‌ای روی آن شناور است. قطر دریاچه 80 متر و قطر جزیره شناور روی آن 60 متر است. وزش باد،هر روز دو بار این جزیره را از این سو به آن سو جابجا می کند؛نام این جزیره شناور «چملی» است.
در 3 کیلومتری غرب تخت سلیمان،کوه مخروطی میان تهی وجود دارد که هزاران سال پیش، بر اثر وقوع آتش فشان شکل گرفته است. محلی‌ها این کوه زیبا را زندان سلیمان یا زندان دیو می‌شناسند. این افراد معتقد هستند حضرت سلیمان دیوهایی که از فرمانش سرپیچی می کردند در این کوه زندانی می‌کرده است.
برای رفتن به این منطقه می توانید از مسیرهای زنجان و تکاب حرکت کنید. اگر فقط قصد دیدن تخت سلیمان را دارید از مسیر تکاب بروید. تخت سلیمان 24 کیلومتر بعد از تکاب قرار دارد.

 منبع : ایران ناز

 

سوغات تکاب

فرش افشار تکاب

هر شهری سوغاتی ای دارد که ممکن است مخصوص آن شهر باشد یا ممکن است

این سوغاتی در شهرها یا کشورهای دیگر نیز یافت شود. بعضی از سوغاتی ها

علاوه بر اینکه سوغاتی مخصوص آن شهر است، جزو صنایع دستی آن شهر نیز محسوب می شود. «فرش افشار تکاب» یا «فرش آهنین تکاب» از این دست سوغاتی هاست

یعنی جزو صنایع دستی و هنر شیرزنان این منطقه نیز می باشد. فرش، قالی، قالیچه در اندازه های مختلف (سه در چهار مترمربع، دو در سه متر مربع، ذرع و نیم، ذرع و چارک، تابلو فرش، کناره، پرده ای و سفارشی) و طرح های ( ماهی، هراتی، بی بی بافت، خروس، صوف و ... ) بافته می شود. هرچند در سال های اخیر رقبایی پیدا کرده و نقشه ها ی آن در سایر مناطق و به اسامی دیگر شهرها بافته می شود ولی به جهت طرح، ریشه، نوع مواد اولیه استفاده شده و کیفیت بافت آن، هنوز کم نظیر و حتی بی نظیر است و هنوز مشتریان داخلی و خارجی خود را دارد.

Takab_Afshar_Rug_فرش-دستباف-تکاب-افشار

عسل افشار تکاب

عسل در نقاط مختلف ایران و حتی در بعضی از کشورها دنیا تولید و روانه بازار می شود.     

اما عسلی که در تکاب تهیه می شود زنبورها در دامن طبیعت تکاب و از شهد گلهای خاص

این مناطق تغذیه می کنند و از کیفیت مطلوبی برخوردار است.

این عسل سوغاتی مناسبی محسوب می شود.

لبنیات محلی تکاب

 از دیگر سوغاتی تکاب می توان به فرآوره های دامی من جمله شیر،

ماست، کره، پنیر، روغن زرد حیوانی، کشک و ... اشاره کرد.
لازم به ذکر است سالهاست که افرادی به اصطلاح محلی تحت عنوان «شیرپز» از اوایل اردیبهشت ماه هر سال به مناطق روستایی نقل مکان می کنند و حتی در بعضی از روستاهای پرجمعیت، زمستان را هم در روستا می مانند و شیرهای دامهای(گاو، گوسفند و بز) دامداران را جمع آوری، ودر کارگاههای خود فرآوری و به شهرهای بزرگ انتقال می دهند و پنیر آن را تحت عنوان پنیر تبریز یا لیقوان و اسامی دیگر با بالاترین قیمت به مردم می فروشند. اکثر مردم بر این باورند که واقعاً پنیر یاد شده، پنیر تبریز است درحالی که محصول جمع آوری شده، از نقاط مختلف روستایی است.

انواع میوه از جمله سیب، زردآلو و گیلاس 

 در اکثر روستاهای تکاب از جمله حسن آباد، یلقون آغاج، چراغتپه، نصرت آباد، گوله گوله و ... میوه های سیب، زردآلو و گیلاس علاوه بر مصرف خود شهرستان به شهرهای همجوار و حتی پایتخت صادر می شود. امّا نکته قابل توجه این است که بدلیل نبود صنایع تبدیلی در تکاب میوه ها بصورت فلّه ای جمع آوری و تحت عنوان میو های سایر شهرستانها در شهرهای مختلف و یا پایتخت بفروش می رسد.

برای روشن شدن موضوع به یک مورد بسنده می کنم: سیب حسن آباد


کوه زندان تخت سلیمان تکاب کجاست

کوه میان تهی زندان تخت سلیمان تکاب در جنوب اذربایجان غربی

به عنوان جاذبه ای شگفت انگیز برای گردشگران ومسافران خود نمایی می کند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه،این کوه مخروطی شکل میان تهی در سه کیاومتری غرب مجموعه باستانی تخت سلیمان قرار دارد که هزاران سال پیش براثر وقوع اتشفشان بوجود امده است ساکنین منطقه تخت سلیمان تکاب این کوه زیبا و شگفت انگیز را زندان سلیمان یا زندان دیو می نامند وبر این باورند که حضرت سلیمان دیوهایی راکه از فرمانش سرپیچی می کردند دراین کوه زندانی می کرد

دراطراف کوه زندان دیوچشمه های ابگرم متعددی دیده می شود که اهالی متعقدند این چشمه ها به علت وجود املاح معدنی کوه زندان خاصیت متعدد درمانی دارد ارتفاع این کوه میان تهی مخروطی شکل از سطح زمین مجاور بین 97تا100متر است ودرمرکز ان گودالی به قطر دهانه65 متر وعمق 80 متر وجود دارد درطوقه این مخروط بقایای معبد مقدسی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد وجود دارد که در دهه چهل توسط هیات باستان شناسی المانی مورد کاوش و مطالعه قرار گرفته است بعداز رونق اتشکده اذر گشنسب دوره ساسانی تامدتی ازکوه زندان سلیمان وتعدادی ازواحدهای معماری ان به عنوان قلعه نگهبانی استفاده می شد اتشکده اذر گشنسب مهمترین اتشکده ساسانیان وبه عنوان پایتخت مذهبی ایرانیان درمجموعه باستانی تخت سلیمان قرار دارد ویکی از سه اتشکده مهم زرتشتیان محسوب می شود برخی از باستان شناسان وکاوشگران اماکن تاریخی متعقدند این کوه اصلاسابقه اتش نشانی نداشته است بلکه درابتدادریاچه ای شبیه دریاچه تخت سلیمان بوده که بعدها اب ان خشک شده وبه صورت فعلی درامده است همچنین درارتفاع 65متری این کوه دیواری مانند کمربند پس از حفاری مشاهده شده که طول ان درحدود 800متر است تا کنون درمراحل مختلف حفاری چندین تمبوشه سفالی وخمره شکسته کشف شده که اغلب مربوطه به دوران ماقبل تاریخ ودوره هخامنشی وساسانی است نکته قابل توجه دیگر درمورد کوه زندان سلیمان وجود گاز وچشمه های گازدار داخل این گودال است که هنوز هم دیواره های فرونشسته یک چشمه گازدار در کف حفره زندان فعالیت دارد که همین پدیده موجب جذب شمار زیادی از گردشگران وعلاقه شدید مسافران نوروزی برای صعود به دهانه این کوه شده است زندان سلیمان در حالت کلی ساختار رسوبی مشابهی شبیه وضعیت فعلی مجموعه تخت سلیمان دارد این کوه در زمان مانایی ها درحدود سالهای 660تا 830 قبل از میلاد به عنوان عبادتگاه استفاده می شده است در دهه 60میلادی به منظور بررسی ومطالعه ساختار درونی گودال کوه زندان سلیمان یک هیات باستان شناسی المانی از سمت شمال شرقی دامنه ان کوه تونلی حفر نمود که بعد از ان عملیات مجدد مسدود گردید که احیای این تونل دسترسی اسان به داخل گودال کوه زندان دیو رافراهم خواهد کرد مجموعه میراث فرهنگی وگردشگری تخت سلیمان در42کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب در جنوب اذربایجان غربی به عنوان اثر ملی کشور دراثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

منبع : yjc.ir


تصاویری از زندان دیو یا زندان سلیمان

      در 3 کیلومتری غرب تخت سلیمان، کوه مخروطی میان تهی وجود دارد که هزاران سال پیش،

بر اثر وقوع آتش فشان به وجود آمده است. اهالی محل این کوه زیبا را « زندان سلیمان» یا « زندان دیو» می شناسند

و معتقدند حضرت سلیمان دیوهایی را که از فرمانش سرپیچی می کردند در این کوه زندانی می کرده است.

این نام نیز به افسانه و با توجه به نسبت دادن محل به حضرت سلیمان بر این کوه گذارده شده است.

زندان_دیو/زندان_سلیمان_Zendan_e_Dive

-----

زندان_دیو/زندان_سلیمان

-------------

زندان_دیو/زندان_سلیمان

++++

زندان سلیمان



لیست کل یادداشت های این وبلاگ

 
 
++